banner

История Свислоччины

Архив:
Фото: У пошуках спадчыны
16:52 15 Ноября’10
Зямля, на якой мы жывём стагоддзямі, захоўвае незлічоныя помнікі старажытнасці ў выглядзе курганоў, гарадзішчаў, селішчаў, якія захапляюць сваёй таямнічасцю і вабяць археолагаў.
Читать далее
Фото: Віктар Каліноўскі — вучоны, гісторык, бібліяфіл
16:58 29 Октября’10
У біяграфіі Віктара Антона Сямёнавіча Каліноўскага, старэйшага брата славутага рэвалюцыянера-дэмакрата Кастуся Каліноўскага, ёсць многа цікавых старонак. Хоць імя гэта ўпамінаецца ў навуковых і гістарычных матэрыялах не так часта, але дакладна вядома, што Віктар Каліноўскі, як і Кастусь, нарадзіўся ў Мастаўлянах Гродзенскай губерні. Быў старэйшы за брата амаль на пяць гадоў. Жыццёвы шлях Віктара быў нядоўгім: нарадзіўся 21 красавіка 1833 года, памёр ад сухотаў 6 лістапада 1862 года ў Якушоўцы. Няпоўныя трыццаць гадоў было адмерана яму лёсам.
Читать далее
Фото: Не властно время над памятью
14:09 03 Мая’10
На окраине Великого Села возвышается памятник воинам-односельчанам, погибшим на фронтах Великой Отечественной войны, без вести пропавшим, жертвам фашизма, борцам за власть Советов, а также землякам, погибшим в мирное время при исполнении служебных обязанностей. В ожидании победного мая здесь, на ухоженных клумбах, краснеют бутоны тюльпанов. Значит, никто не забыт и ничто не забыто.
Читать далее
Фото: Их согрела «Вясёлка»
17:45 29 Апреля’10
24 года отделяют нас от той черной даты, когда весь мир всколыхнулся от чернобыльской катастрофы. Для миллионов людей, никогда не слышавших о городе на Припяти, Чернобыль стал символом страшной беды, имя которой — радиация. Весь мир! А что говорить о тех, кто жил на загрязненной территории, кто непосредственно столкнулся с этой трагедией?! Тысячи людей лишились крова, были вынуждены покинуть обжитые места и начинать все с нуля.
Читать далее
Фото: Они возглавляли совет ветеранов
17:44 29 Апреля’10
Три человека. Три жизни. Три судьбы. Но как похожи они, эти судьбы, как тесно сплетены эти жизни, как памятны и светлы имена этих людей, хотя их уже нет с нами. О тех, кто ушел, писать всегда трудно. Куда легче, когда видишь глаза человека, слышишь его голос, проходишь вместе с ним весь его жизненный путь. Тогда строчки сами собой ложатся на бумагу и вырисовывается яркий портрет человека.
Читать далее